Tentzeilen

Tentzeilen

Creative Tent Systems heeft een eigen tent- en zeilmakerij. Wij zijn als enige in Nederland gespecialiseerd in het fabriceren van verandazeilen en tentzeilen voor professionele tentconstructies. Jaarlijks produceren wij in onze zeilmakerij grote hoeveelheden tentzeilen in de vorm van dakzeilen, zijwanden en topzeilen voor tenten met een vrije overspanning variërend van 3m tot 30m.

In overleg met de klant produceren wij PVC tentzeilen in iedere gewenste maat of uitvoering voor onder andere partytenten, alu-tenthallen, pagodetenten en industrietenten. Tentzeilen worden bij ons in autocad uitgetekend en vanuit daar geproduceerd. In onze zeilmakerij werken alleen vakmensen en beschikken wij over moderne industriële naaimachines, hete lucht lasmachines en hoogfrequent lasmachines. Kenmerkend voor de tentzeilen van Creative Tent Systems is dan ook de hoogwaardige afwerking en de nauwkeurige maatvoering.

Creative Tent Systems

Dakzeilen

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen werkt Creative Tent Systems samen met de doekleveranciers Mehler, Verseidag en Ferrari. Het PVC zeildoek waar de dakzeilen van worden gemaakt in de zeilmakerij is vlamvertragend en voldoet aan de brandveiligheidsnorm DIN4102. Er worden standaard brandveiligheidcertificaten geleverd bij de dakzeilen.

Een ander belangrijk aspect van de zeilen zijn de keders. De dakzeilen worden tijdens de tent op –en afbouw intensief gebruikt waardoor de keders veel te verduren krijgen en gevoelig zijn voor slijtage. Alle dakzeilen die in de zeilmakerij geproduceerd worden, worden standaard geleverd met hoogwaardige 2200 dtex easyslide keders. Dit komt de levensduur van de tent –en dakzeilen ten goede.

De raamzeilen en dakzeilen kunnen geleverd worden in diverse materialen en kleuren. Daarnaast kan er gekozen worden voor een lichtdoorlatend of niet lichtdoorlatend (opak) zeildoek of een volledig transparant zeildoek. Tevens is het mogelijk het dakzeil te laten bedrukken met uw bedrijfsnaam of logo.

Zijwanden

De zeilmakerij van Creative Tent Systems produceert alle type zijwanden voor partytenten, aluhallen en pagodetenten. Daarnaast is het mogelijk de zijwanden op de door u gewenste maat en kleur te leveren.

De ramen in de zijwanden worden hoogfrequent gelast om een zo hoog mogelijke kwaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen. Daarnaast is onze zeilmakerij in staat maatwerk te leveren op alle fronten. U kunt dus ook kiezen uit verschillende typen ramen zoals french windows, panorama ramen of volledig transparant.

Het PVC zeildoek waar de zijwanden van worden gemaakt is vlamvertragend en voldoet aan de brandveiligheidsnorm DIN4102. Er worden standaard brandveiligheidcertificaten geleverd bij de zijwanden.

6_Dakzeilen_opak foto tentzeil
foto tentzeil transparant
foto dakzel transparant
pagode dakzeil
Zeilmakerij
Pagode gekleurd zwart foto tentzeil
Zijwanden-tent
foto voor header tentzeil

Meer informatie? Bel ons! +31 (0) 342 72 60 27